kertváros

A Diana téri piacon jártunk, avagy a mézédes bűnbeesés

szerző: Gerner András
március 8, 2017
kommentek: 0

Történt, hogy mivel végre (legalább a hétvége egyik napján) beköszöntött a gyönyörű, napsütéses idő, elhatároztuk, meglátogatjuk a Diana téri piacot. Sok mindent láttunk, azonban egy szívünknek kedves felvételt mégsem készíthettünk el.

A Diana téri piac emberléptékű és kedves hely, még ha végigballagunk a sorok között, akkor sincs szükség többre néhány percnél, hogy végignézzük a kínálatot. Az árusok döntő többségben kedvesek, segítőkészek, és a kínálat lefedi a legfontosabb igényeket. Láttunk (sok más mellett) sörretket (350 Ft/kg), pirosretket (140 Ft/kg), narancsot (350 Ft/kg), üveges görcsönyi paradicsomsűrítményt (450 Ft/üveg). Külön boltban lehet dohányáruhoz vagy éppen kocsonyakülönlegességekhez jutni, miként a piac egy másik szegletében használt ruhákból is válogathatunk.

Erről készítettünk tehát egy képriportot, s az árusok kivétel nélkül készségesen beleegyeztek a fotózásba, sőt, akadt olyan őstermelő is, aki a felvétel kedvéért egy kicsit összerendezgette a portékáit. Záróképként egy mézkülönlegességeket kínáló asztalt örökítettünk meg, amikor igen határozott figyelmeztetést kaptunk, hogy erre a piacfelügyelő és az árus engedélye híján nincs lehetőségünk. Mivel az eladó a fotózás pillanatban éppen nem tartózkodott a pult mögött, így nem tudtunk tőle felhatalmazást kérni. Természetesen ezt a felvételt nem közöljük. Semmiképpen sem szeretnénk megsérteni a műanyag mézes maci személyiségi jogait.

Fotók: Albrecht Péter

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

*