Kertvárosi Családi Nap augusztus 20-án

Augusztus 20-án, immár negyedik alkalommal rendezik meg a Kertvárosi Családi Napot az Apáczai Nevelési Központ Agoráján.

tovább

Mivel jár a Nevelési Központ átszervezése?

Nevelési Központ

Pécs önkormányzata még 2017 áprilisában határozott arról, hogy átszervezi az Apáczai Óvoda, Művelődési Ház, Könyvtár és Sportegység működését. Igyekeztünk utánajárni, milyen változásokkal jár mindez a látogatók, érdeklődők, valamint a dolgozók szempontjából.

tovább

Időutazás Pécs aranykorába

Csilingelő, zötykölődő villamos, a városi tömegközlekedésre napi szinten használt emeletes busz, a Széchenyi teret uraló pompás Nádor Szálló… Csak egynéhány példa azokra a pécsi helyszínekre, épületekre, eszközökre, amelyek ma már sokak emlékeiben élnek csupán…, s az egykori képeslapokon, amelyeket gondos, óvó kezek mentettek meg az utókornak.

tovább

Júniusban újra kinyílnak a kertvárosi kapuk

Pompás a tavasz a „régi” kertváros Tolsztoj utcájában, lombba borult fák, kerti virágok színkavalkádja és gondos kezek nyoma az igazán emberléptékű lakóházak minden szegletén. Kevesen járnak az utcán, ezért hallom a nevemet egy dús bokor mögül, mely mellett elmegyek, pedig ott van a Közösségi Ház.

tovább

Önállóságra és a másság tiszteletére nevel a Montessori-módszer

Kiváló gondolat hívta életre azt a be- és rávezető tanfolyamot az Apáczai Nevelési Központban kéthetente, amely kisgyermekes családoknak ad részletes ismereteket, útmutatókat az ún. Montessori-módszerről. Ennek előnyeiről, valamint a Kertvárosban jelenlévő intézményekben megtalálható fokozatairól beszélgettünk az egyik foglalkozás után Horváth Judittal.

tovább

Öt év alatt megháromszorozódott a Kertvárosi Fiókkönyvtár állandó olvasótábora

Jövőre 50 éves lesz a Csorba Győző Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtára. Évekig aludta álmát, elhanyagoltan, míg 2014-ben felújították az épületet. A nyitvatartás heti 5 napra emelkedett. Azóta egyre növekszik a beiratkozók száma: 2012-ben 189-en váltottak olvasójegyet, mára számuk megháromszorozódott, 500 fölé nőtt.

tovább