Öt év alatt megháromszorozódott a Kertvárosi Fiókkönyvtár állandó olvasótábora

Jövőre 50 éves lesz a Csorba Győző Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtára. Évekig aludta álmát, elhanyagoltan, míg 2014-ben felújították az épületet. A nyitvatartás heti 5 napra emelkedett. Azóta egyre növekszik a beiratkozók száma: 2012-ben 189-en váltottak olvasójegyet, mára számuk megháromszorozódott, 500 fölé nőtt.

tovább

A Diana téri piacon jártunk, avagy a mézédes bűnbeesés

Történt, hogy mivel végre (legalább a hétvége egyik napján) beköszöntött a gyönyörű, napsütéses idő, elhatároztuk, meglátogatjuk a Diana téri piacot. Sok mindent láttunk, azonban egy szívünknek kedves felvételt mégsem készíthettünk el.

tovább

Hatalmas összegű közüzemi tartozások a Kertvárosban

Fontos és aktuális kérdésekről, így a hulladékszállítás helyi anomáliáiról, a lakossági közüzemi hátralékok arányáról és súlyáról, valamint a lakásszövetkezetek múltjáról és jelenéről is beszélgettünk Nagy Emillel, a LAKTÁSZ megyei elnökével.

tovább

Olimpikontól a Kossuth-díjasig – jógaórától a borászokig

Dombi Erzsébet Lívia, Liza (fotó: Szabó Csaba)

Bölcsőde, óvodák, általános- és középiskola, kollégium, művészeti iskolák, uszoda, sportcsarnok, udvari futópálya, konditerem, könyvtár, művelődési ház; színház, konferencia- és balett terem, ifjúsági információs pont, Tetthely végpont, kiállítóterek, gyógytestnevelés, vizuális fejlesztő szoba – és még sorolhatnánk, mennyi tevékenység tartozott a híres „Nevkóhoz”.

tovább

Pavlekovics Ferenc: szívesen bővítenénk a kertvárosi rászorulók ellátását

Pavlekovics Ferenc, Szent Erzsébet Plébiánia

Energikus ember Pavlekovics Ferenc plébános. Élettapasztalatai nyomán szerzett bölcs ítéleteit gyorsan, határozottan és teljes őszinteséggel fogalmazza meg.

tovább

Miért indítjuk útjára ezt a lapot?

Nevelési Központ

Miközben már az első 10-15 témát kitaláltuk, egyeztettük, szerkesztőként rájöttem, fontos megfogalmazni – és nem csak sugallni, láttatni –, mi lehet lapunk célja, küldetése.

tovább

Csak úgy sorolták a helyi tévék nevét a járókelők 1990-ben!

Adásszünet – közérdekű belügyeink – ez volt a címe Szűcs Imre filmjének, amely 1990-ben sok szakembert megszólaltatva kitűnően körbejárta a pécsi televíziózás és a helyi sajtó akkori viszonyait.

tovább