Balett két felvonásban

Nemrég ért véget a XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó, a tánc minden színével, formájával találkozhattak a rajongók, akik sokan voltak, a változatos helyszíneken többnyire telt házas előadásokon kaptak vastapsot a táncosok, akik ha csak tehették meg is táncoltatták a közönséget is a bolgár, görög és magyar táncházakban. Az egyhetes rendezvénysor két fénylő pontját választottam, A makrancos […]

tovább

Gyermekprogram a Plazában

A Pécs Plaza és az ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ Alapítvány közös, ingyenesen látogatható gyermekprogramot szervez szeptember 23-án, szombaton 10.30-13.30 óra között. A Pécs Plazában megrendezendő eseményen a gyermekek megismerhetik és kipróbálhatják a papírkészítés, papírmerítés technikáját. A programot a Hangoló Zenés Gyermekszínház „Fákban rejlő kincseink” című műsora fogja színesíteni.

tovább

Kihagyhatatlan pécsi tizenegyes!

Szeptember 15-21. között rendezi meg a XI. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozót a Pécsi Balett és a Pécsi Nemzeti Színház. Az előadásokat a Pécsi Nemzeti Színházban, a Kodály Központban, a Zsolnay Negyedben az E78-ban, a Cella Septichorába és a Pécsi Művészetek és Irodalom Házában tartják. Lesz break bemutató a Cella Septichora előtt és táncházak a Színház téren.

tovább

Leltározás az Apáczai Könyvtárban

Új elnevezést kell megszokniuk a látogatóknak szeptember 1-től, továbbá szeptemberben leltározás is lesz.

tovább

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház programjai (2017. szeptember)

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház szeptemberi programkínálata.

tovább

Hét ország fotóművészeinek kiállítása

Nemzetközi fotókiállítás nyílik az Apáczai ÁMK Művelődési Ház Galériájában szeptember 1-jén 18 órakor. A tárlaton hét ország művészei mutatkoznak be.

tovább

Kertvárosi Családi Nap augusztus 20-án

Augusztus 20-án, immár negyedik alkalommal rendezik meg a Kertvárosi Családi Napot az Apáczai Nevelési Központ Agoráján.

tovább

Eredmények és kihívások a krisztusi korú ANK Sportegységben

Mi köti össze e fogalmakat és híres embereket? Aerobic, lady fitness, gerincmobilizáló torna, fitball, kondicionálás, aqua fitness, úszás, szauna, tömegsport, mindennapos testnevelés, Jakabos Zsuzsanna, Pásztory Dóra, Sors Tamás. Természetesen egy intézmény és annak „telephelye”: az Apáczai Sportegység. Az intézmény igazgatójával, Pataki Tamással beszélgettünk eredményekről, kihívásokról, kudarcokról, feladatokról.

tovább

Újra hódít a telefonos csalássorozat Kertvárosban (is)

Ezúttal ismét közérdekű, mindenkit érintő kérdéssel foglalkozunk magazinunkban. Pécs-Kertváros bűnügyi és közlekedési helyzetéről, nehézségeiről, a településrészen működő rendőrörs munkájáról beszélgettünk Dobos Anett rendőralezredes, őrsparancsnokkal.

tovább

Korner Zsuzsanna: semmi pénzért nem költöznék el Kertvárosból!

Hosszú újságírói pályámon feltett szándékom volt megismertetni az olvasóval embereket, hogy legalább azt tudjuk, ki lakik a szomszédunkban. Sokszor ért nagy meglepetés a beszélgetések során. Volt olyan, aki feltárt súlyos, évek óta blokkoló félreértéseket, hiszen minden megoldható, ha merünk őszintén beszélgetni egymással, így barátságok is születtek, a jó ötletek újakat szültek.

tovább

Page 1 of 3 >