Gyermekprogram a Plazában

A Pécs Plaza és az ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ Alapítvány közös, ingyenesen látogatható gyermekprogramot szervez szeptember 23-án, szombaton 10.30-13.30 óra között. A Pécs Plazában megrendezendő eseményen a gyermekek megismerhetik és kipróbálhatják a papírkészítés, papírmerítés technikáját. A programot a Hangoló Zenés Gyermekszínház „Fákban rejlő kincseink” című műsora fogja színesíteni.

tovább

Leltározás az Apáczai Könyvtárban

Új elnevezést kell megszokniuk a látogatóknak szeptember 1-től, továbbá szeptemberben leltározás is lesz.

tovább

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház programjai (2017. szeptember)

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház szeptemberi programkínálata.

tovább

Hét ország fotóművészeinek kiállítása

Nemzetközi fotókiállítás nyílik az Apáczai ÁMK Művelődési Ház Galériájában szeptember 1-jén 18 órakor. A tárlaton hét ország művészei mutatkoznak be.

tovább

Kertvárosi Családi Nap augusztus 20-án

Augusztus 20-án, immár negyedik alkalommal rendezik meg a Kertvárosi Családi Napot az Apáczai Nevelési Központ Agoráján.

tovább

Eredmények és kihívások a krisztusi korú ANK Sportegységben

Mi köti össze e fogalmakat és híres embereket? Aerobic, lady fitness, gerincmobilizáló torna, fitball, kondicionálás, aqua fitness, úszás, szauna, tömegsport, mindennapos testnevelés, Jakabos Zsuzsanna, Pásztory Dóra, Sors Tamás. Természetesen egy intézmény és annak „telephelye”: az Apáczai Sportegység. Az intézmény igazgatójával, Pataki Tamással beszélgettünk eredményekről, kihívásokról, kudarcokról, feladatokról.

tovább

Újra hódít a telefonos csalássorozat Kertvárosban (is)

Ezúttal ismét közérdekű, mindenkit érintő kérdéssel foglalkozunk magazinunkban. Pécs-Kertváros bűnügyi és közlekedési helyzetéről, nehézségeiről, a településrészen működő rendőrörs munkájáról beszélgettünk Dobos Anett rendőralezredes, őrsparancsnokkal.

tovább

Korner Zsuzsanna: semmi pénzért nem költöznék el Kertvárosból!

Hosszú újságírói pályámon feltett szándékom volt megismertetni az olvasóval embereket, hogy legalább azt tudjuk, ki lakik a szomszédunkban. Sokszor ért nagy meglepetés a beszélgetések során. Volt olyan, aki feltárt súlyos, évek óta blokkoló félreértéseket, hiszen minden megoldható, ha merünk őszintén beszélgetni egymással, így barátságok is születtek, a jó ötletek újakat szültek.

tovább

Gyíkká változtat, s ha nem vigyázunk, koronaőr lesz – átragasztott Soros-plakátok Kertvárosban

Hetek, sőt hónapok óta tematizálja a közbeszédet Soros György személye, a tevékenysége mellett és ellen szóló érvelés. Magánbeszélgetésekben is heves vitákat szít a téma, nyilván nem véletlenül – lépten-nyomon óriásplakátokba, citylightokba botlunk, amelyek azt hirdetik: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!”

tovább

Időutazás Pécs aranykorába

Csilingelő, zötykölődő villamos, a városi tömegközlekedésre napi szinten használt emeletes busz, a Széchenyi teret uraló pompás Nádor Szálló… Csak egynéhány példa azokra a pécsi helyszínekre, épületekre, eszközökre, amelyek ma már sokak emlékeiben élnek csupán…, s az egykori képeslapokon, amelyeket gondos, óvó kezek mentettek meg az utókornak.

tovább

Page 1 of 2 >