Gyermekprogram a Plazában

Szerző: szerkesztoseg
 
Dátum: szeptember 18, 2017

A Pécs Plaza és az ÖKOVÁROS-ÖKORÉGIÓ Alapítvány közös, ingyenesen látogatható gyermekprogramot szervez szeptember 23-án, szombaton 10.30-13.30 óra között. A Pécs Plazában megrendezendő eseményen a gyermekek megismerhetik és kipróbálhatják a papírkészítés, papírmerítés technikáját. A programot a Hangoló Zenés Gyermekszínház „Fákban rejlő kincseink” című műsora fogja színesíteni.

Vidám családi délután a Plazában

Szerző: szerkesztoseg
 
Dátum: augusztus 31, 2017

Szeptember 2-án, szombaton 14-18 óra között a Pécs Plaza ingyenesen látogatható, vidám családi délutánra várja a családokat.

Csikorgó kerekek és füstölő gumik a Plázánál

Szerző: szerkesztoseg
 
Dátum: augusztus 12, 2017

Augusztus 19-én, szombaton újra pécsi állomással kedveskedik a Dunántúli Szlalom Kupa sorozat az ország egyik legrégebbi autóversenyzői múlttal rendelkező városának. A Pécs Plaza jóvoltából minőségi aszfalton mérhetik össze tudásukat a helyi versenyzők a Dunántúl legjobb szlalomosaival.

Gyíkká változtat, s ha nem vigyázunk, koronaőr lesz – átragasztott Soros-plakátok Kertvárosban

Szerző: Gerner András
 
Dátum: július 15, 2017

Hetek, sőt hónapok óta tematizálja a közbeszédet Soros György személye, a tevékenysége mellett és ellen szóló érvelés. Magánbeszélgetésekben is heves vitákat szít a téma, nyilván nem véletlenül – lépten-nyomon óriásplakátokba, citylightokba botlunk, amelyek azt hirdetik: „Ne hagyjuk, hogy Soros nevessen a végén!”

A Nyitott Kapuk képekben

Szerző: Gerner András
 
Dátum: június 12, 2017

Immár kilencedik alkalommal rendezték meg a Nyitott Kapuk eseménysorozatát Pécs-Kertvárosban. A két főszervező, a Csorba Győző Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtára, valamint a KertÉsz Civil Közösség változatos programról gondoskodtak június 10-én.

Kertvárosi Egészségnap

Szerző: Gerner András
 
Dátum: május 2, 2017

Május 6-án az egészséget helyezik középpontba a Diana téren. A rendezvényre felnőtteket és gyermekeket is várnak.

Kertváros Nap – ötödször!

Szerző: Gerner András
 
Dátum: április 7, 2017

Szombaton immár ötödik alkalommal rendezik meg a Kertváros Napot Pécs legnépesebb városrészében. Az eseményen részt vesz és köszöntőt mond Csizi Péter, a városrész országgyűlési képviselője, valamint Kertváros önkormányzati képviselői.

Akik mosolyt visznek (nemcsak) a kertvárosiak életébe

Szerző: Hárságyi Margit
 
Dátum: március 28, 2017

Nem ül ölbe tett kézzel, csodára várva Vörösné Deák Andrea, a 2009-ben alakult Mosolymanó Egyesület elnöke. Hosszú lenne felsorolni, mi mindent tett 15 társával, akikkel együtt valósítja meg mindazt, ami szebbé, tartalmasabbá teszi az itt élő családok és főként a gyerekek mindennapjait.

Öt év alatt megháromszorozódott a Kertvárosi Fiókkönyvtár állandó olvasótábora

Szerző: Hárságyi Margit
 
Dátum: március 8, 2017

Jövőre 50 éves lesz a Csorba Győző Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtára. Évekig aludta álmát, elhanyagoltan, míg 2014-ben felújították az épületet. A nyitvatartás heti 5 napra emelkedett. Azóta egyre növekszik a beiratkozók száma: 2012-ben 189-en váltottak olvasójegyet, mára számuk megháromszorozódott, 500 fölé nőtt.

A Diana téri piacon jártunk, avagy a mézédes bűnbeesés

Szerző: Gerner András
 
Dátum: március 8, 2017

Történt, hogy mivel végre (legalább a hétvége egyik napján) beköszöntött a gyönyörű, napsütéses idő, elhatároztuk, meglátogatjuk a Diana téri piacot. Sok mindent láttunk, azonban egy szívünknek kedves felvételt mégsem készíthettünk el.

Page 1 of 2 >