Leltározás az Apáczai Könyvtárban

Szerző: szerkesztoseg
 
Dátum: szeptember 2, 2017

Új elnevezést kell megszokniuk a látogatóknak szeptember 1-től, továbbá szeptemberben leltározás is lesz.

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház programjai (2017. szeptember)

Szerző: szerkesztoseg
 
Dátum: augusztus 31, 2017

A Pécsi Kulturális Központ Apáczai Művelődési Ház szeptemberi programkínálata.

Hét ország fotóművészeinek kiállítása

Szerző: szerkesztoseg
 
Dátum: augusztus 31, 2017

Nemzetközi fotókiállítás nyílik az Apáczai ÁMK Művelődési Ház Galériájában szeptember 1-jén 18 órakor. A tárlaton hét ország művészei mutatkoznak be.

Kertvárosi Családi Nap augusztus 20-án

Szerző: szerkesztoseg
 
Dátum: augusztus 17, 2017

Augusztus 20-án, immár negyedik alkalommal rendezik meg a Kertvárosi Családi Napot az Apáczai Nevelési Központ Agoráján.

Eredmények és kihívások a krisztusi korú ANK Sportegységben

Szerző: Gerner András
 
Dátum: július 27, 2017

Mi köti össze e fogalmakat és híres embereket? Aerobic, lady fitness, gerincmobilizáló torna, fitball, kondicionálás, aqua fitness, úszás, szauna, tömegsport, mindennapos testnevelés, Jakabos Zsuzsanna, Pásztory Dóra, Sors Tamás. Természetesen egy intézmény és annak „telephelye”: az Apáczai Sportegység. Az intézmény igazgatójával, Pataki Tamással beszélgettünk eredményekről, kihívásokról, kudarcokról, feladatokról.

Mivel jár a Nevelési Központ átszervezése?

Szerző: Gerner András
 
Dátum: július 25, 2017
Nevelési Központ

Pécs önkormányzata még 2017 áprilisában határozott arról, hogy átszervezi az Apáczai Óvoda, Művelődési Ház, Könyvtár és Sportegység működését. Igyekeztünk utánajárni, milyen változásokkal jár mindez a látogatók, érdeklődők, valamint a dolgozók szempontjából.

Időutazás Pécs aranykorába

Szerző: Gerner András
 
Dátum: július 12, 2017

Csilingelő, zötykölődő villamos, a városi tömegközlekedésre napi szinten használt emeletes busz, a Széchenyi teret uraló pompás Nádor Szálló… Csak egynéhány példa azokra a pécsi helyszínekre, épületekre, eszközökre, amelyek ma már sokak emlékeiben élnek csupán…, s az egykori képeslapokon, amelyeket gondos, óvó kezek mentettek meg az utókornak.

Lovas program Kertvárosban

Szerző: Gerner András
 
Dátum: május 29, 2017

Őri László alpolgármester kezdeményezésére első ízben Kertvárosban indult el a „Ló az iskolában” program, hogy Pécs legsűrűbben lakott, panelházas városrészében is megismerkedhessenek a legkisebbek a magyar nemzeti hovatartozást erősítő lovas kultúrával.

Európa-bajnokság a krisztusi korba lépett sportegységben

Szerző: Gerner András
 
Dátum: április 29, 2017

Komoly súlyok alatt izzadnak a sportolók a hétvégén az Apáczai Nevelési Központ Sportegységében. Április 28-án a helyszínen megkezdődött a Giri Sport Európa-bajnokság, a megnyitó ünnepség alkalmával békefát is ültettek.

Önállóságra és a másság tiszteletére nevel a Montessori-módszer

Szerző: Hárságyi Margit
 
Dátum: március 23, 2017

Kiváló gondolat hívta életre azt a be- és rávezető tanfolyamot az Apáczai Nevelési Központban kéthetente, amely kisgyermekes családoknak ad részletes ismereteket, útmutatókat az ún. Montessori-módszerről. Ennek előnyeiről, valamint a Kertvárosban jelenlévő intézményekben megtalálható fokozatairól beszélgettünk az egyik foglalkozás után Horváth Judittal.

Page 1 of 2 >