Eredmények és kihívások a krisztusi korú ANK Sportegységben

Mi köti össze e fogalmakat és híres embereket? Aerobic, lady fitness, gerincmobilizáló torna, fitball, kondicionálás, aqua fitness, úszás, szauna, tömegsport, mindennapos testnevelés, Jakabos Zsuzsanna, Pásztory Dóra, Sors Tamás. Természetesen egy intézmény és annak „telephelye”: az Apáczai Sportegység. Az intézmény igazgatójával, Pataki Tamással beszélgettünk eredményekről, kihívásokról, kudarcokról, feladatokról.

Mivel jár a Nevelési Központ átszervezése?

Nevelési Központ

Pécs önkormányzata még 2017 áprilisában határozott arról, hogy átszervezi az Apáczai Óvoda, Művelődési Ház, Könyvtár és Sportegység működését. Igyekeztünk utánajárni, milyen változásokkal jár mindez a látogatók, érdeklődők, valamint a dolgozók szempontjából.

Időutazás Pécs aranykorába

Csilingelő, zötykölődő villamos, a városi tömegközlekedésre napi szinten használt emeletes busz, a Széchenyi teret uraló pompás Nádor Szálló… Csak egynéhány példa azokra a pécsi helyszínekre, épületekre, eszközökre, amelyek ma már sokak emlékeiben élnek csupán…, s az egykori képeslapokon, amelyeket gondos, óvó kezek mentettek meg az utókornak.

Lovas program Kertvárosban

Őri László alpolgármester kezdeményezésére első ízben Kertvárosban indult el a „Ló az iskolában” program, hogy Pécs legsűrűbben lakott, panelházas városrészében is megismerkedhessenek a legkisebbek a magyar nemzeti hovatartozást erősítő lovas kultúrával.

Európa-bajnokság a krisztusi korba lépett sportegységben

Komoly súlyok alatt izzadnak a sportolók a hétvégén az Apáczai Nevelési Központ Sportegységében. Április 28-án a helyszínen megkezdődött a Giri Sport Európa-bajnokság, a megnyitó ünnepség alkalmával békefát is ültettek.

Önállóságra és a másság tiszteletére nevel a Montessori-módszer

Kiváló gondolat hívta életre azt a be- és rávezető tanfolyamot az Apáczai Nevelési Központban kéthetente, amely kisgyermekes családoknak ad részletes ismereteket, útmutatókat az ún. Montessori-módszerről. Ennek előnyeiről, valamint a Kertvárosban jelenlévő intézményekben megtalálható fokozatairól beszélgettünk az egyik foglalkozás után Horváth Judittal.