KÉK álmok: visszahoznák a Tüke piacot Kertvárosba

Nagyon kevés a civil szervezet, az egyesület Kertvárosban, pedig az ott élő több, mint 60 ezer lakos biztosan szívesen bekapcsolódna ilyen közösségekbe. De mindenütt kellenek azok, akik szorgalmazzák, sürgetik, vezetik a folyamatokat, nem adják föl a nehézségek esetén sem. Közéjük tartozik a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület – azaz a KÉK –, amely hosszú évek […]

Újra hódít a telefonos csalássorozat Kertvárosban (is)

Ezúttal ismét közérdekű, mindenkit érintő kérdéssel foglalkozunk magazinunkban. Pécs-Kertváros bűnügyi és közlekedési helyzetéről, nehézségeiről, a településrészen működő rendőrörs munkájáról beszélgettünk Dobos Anett rendőralezredes, őrsparancsnokkal.

Pécs-Kertvárosban is jelen a Pető Intézet

A pécsi önkormányzat és a Pető András Főiskola – közismert nevén Pető Intézet –együttműködésének köszönhetően Regionális Pető Központ nyílik Pécsett, így a világhírű módszer fővároson kívül régiónkban egyedülálló módon a baranyai megyeszékhelyen is elérhető lesz – jelentették be szerdán dr. Őri László alpolgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő jelenlétében.

„Próféták” helyett hálózatos civil szerveződésre volna szükség Kertvárosban

Lakótelep. Rossz ízű szónak tűnik, pedig akár értéksemlegesen egy lakókörnyezetet is jelölhet. Mi jelenthet Kertváros számára kitörési pontot? Mi lehet mindebben a civil társadalom szerepe? Többek között ilyen és ehhez hasonlóan izgalmas témákról beszélgettünk Bencze Zoltán építésszel és dr. Tistyán László szociológussal.

Sikerül megfékezni a kertvárosi galambinváziót?

Régóta komoly problémát jelent Kertváros bizonyos területein, hogy a galambok igencsak hozzászoktak bizonyos épületekhez, amelyek lakhelyükké váltak, így szabályos kolóniák alakultak ki. Ha nem is radikális, de állatbarát módszerrel igyekeznek megfékezni a további szaporulatot.

Millió élménnyel halmozták el Kertvárost (is)

Már csak néhány nap választ el a tanév végétől. Sok szülő már korábban gondoskodott arról, hogy a nyáron legalább egy vagy két hétre lekösse gyermeke(i) feles energiáit, s értelmes elfoglaltságot találjon neki(k). Az Élményzóna napközis tábora garantáltan ezek közé tartozik.

Júniusban újra kinyílnak a kertvárosi kapuk

Pompás a tavasz a „régi” kertváros Tolsztoj utcájában, lombba borult fák, kerti virágok színkavalkádja és gondos kezek nyoma az igazán emberléptékű lakóházak minden szegletén. Kevesen járnak az utcán, ezért hallom a nevemet egy dús bokor mögül, mely mellett elmegyek, pedig ott van a Közösségi Ház.

Továbbra is vitás kérdés a kutyák lépcsőházi lifteztetése?

Amikor belefogok egy témába, legyen az híres-neves ember portréja, egy ügy mellett kitartó igaz mozgatóerők, nők, férfiak, esetleg gyerekek, minden esetben tájékozódom, mielőtt találkozunk, mert hiszem csak akkor tudok kérdezni, feltárni a hátteret, ha kissé belülről is látom mindazt, ami elindít egy gondolatsort.

Akik mosolyt visznek (nemcsak) a kertvárosiak életébe

Nem ül ölbe tett kézzel, csodára várva Vörösné Deák Andrea, a 2009-ben alakult Mosolymanó Egyesület elnöke. Hosszú lenne felsorolni, mi mindent tett 15 társával, akikkel együtt valósítja meg mindazt, ami szebbé, tartalmasabbá teszi az itt élő családok és főként a gyerekek mindennapjait.