KÉK álmok: visszahoznák a Tüke piacot Kertvárosba

Szerző: Hárságyi Margit
 
Dátum: október 11, 2017

Nagyon kevés a civil szervezet, az egyesület Kertvárosban, pedig az ott élő több, mint 60 ezer lakos biztosan szívesen bekapcsolódna ilyen közösségekbe. De mindenütt kellenek azok, akik szorgalmazzák, sürgetik, vezetik a folyamatokat, nem adják föl a nehézségek esetén sem. Közéjük tartozik a Kertvárosiak az Élhető Kertvárosért Egyesület – azaz a KÉK –, amely hosszú évek […]

Újra hódít a telefonos csalássorozat Kertvárosban (is)

Szerző: Gerner András
 
Dátum: július 18, 2017

Ezúttal ismét közérdekű, mindenkit érintő kérdéssel foglalkozunk magazinunkban. Pécs-Kertváros bűnügyi és közlekedési helyzetéről, nehézségeiről, a településrészen működő rendőrörs munkájáról beszélgettünk Dobos Anett rendőralezredes, őrsparancsnokkal.

Pécs-Kertvárosban is jelen a Pető Intézet

Szerző: Gerner András
 
Dátum: július 12, 2017

A pécsi önkormányzat és a Pető András Főiskola – közismert nevén Pető Intézet –együttműködésének köszönhetően Regionális Pető Központ nyílik Pécsett, így a világhírű módszer fővároson kívül régiónkban egyedülálló módon a baranyai megyeszékhelyen is elérhető lesz – jelentették be szerdán dr. Őri László alpolgármester és Csizi Péter országgyűlési képviselő jelenlétében.

„Próféták” helyett hálózatos civil szerveződésre volna szükség Kertvárosban

Szerző: Gerner András
 
Dátum: június 9, 2017

Lakótelep. Rossz ízű szónak tűnik, pedig akár értéksemlegesen egy lakókörnyezetet is jelölhet. Mi jelenthet Kertváros számára kitörési pontot? Mi lehet mindebben a civil társadalom szerepe? Többek között ilyen és ehhez hasonlóan izgalmas témákról beszélgettünk Bencze Zoltán építésszel és dr. Tistyán László szociológussal.

Sikerül megfékezni a kertvárosi galambinváziót?

Szerző: Gerner András
 
Dátum: június 8, 2017

Régóta komoly problémát jelent Kertváros bizonyos területein, hogy a galambok igencsak hozzászoktak bizonyos épületekhez, amelyek lakhelyükké váltak, így szabályos kolóniák alakultak ki. Ha nem is radikális, de állatbarát módszerrel igyekeznek megfékezni a további szaporulatot.

Millió élménnyel halmozták el Kertvárost (is)

Szerző: Gerner András
 
Dátum: június 6, 2017

Már csak néhány nap választ el a tanév végétől. Sok szülő már korábban gondoskodott arról, hogy a nyáron legalább egy vagy két hétre lekösse gyermeke(i) feles energiáit, s értelmes elfoglaltságot találjon neki(k). Az Élményzóna napközis tábora garantáltan ezek közé tartozik.

Nehéz a Kertvárosban parkolóhelyet találni – mi a megoldás?

Szerző: Gerner András
 
Dátum: június 4, 2017

Főként a belvárost érintő problémaként emlegetik a sajtóban és a közbeszédben a parkolás szűk lehetőségeit. Mindez több okból is érthető, azonban Kertvárosban is nem egyszer áldatlan állapotok tapasztalhatók.

Júniusban újra kinyílnak a kertvárosi kapuk

Szerző: Hárságyi Margit
 
Dátum: május 28, 2017

Pompás a tavasz a „régi” kertváros Tolsztoj utcájában, lombba borult fák, kerti virágok színkavalkádja és gondos kezek nyoma az igazán emberléptékű lakóházak minden szegletén. Kevesen járnak az utcán, ezért hallom a nevemet egy dús bokor mögül, mely mellett elmegyek, pedig ott van a Közösségi Ház.

Továbbra is vitás kérdés a kutyák lépcsőházi lifteztetése?

Szerző: Hárságyi Margit
 
Dátum: április 11, 2017

Amikor belefogok egy témába, legyen az híres-neves ember portréja, egy ügy mellett kitartó igaz mozgatóerők, nők, férfiak, esetleg gyerekek, minden esetben tájékozódom, mielőtt találkozunk, mert hiszem csak akkor tudok kérdezni, feltárni a hátteret, ha kissé belülről is látom mindazt, ami elindít egy gondolatsort.

Akik mosolyt visznek (nemcsak) a kertvárosiak életébe

Szerző: Hárságyi Margit
 
Dátum: március 28, 2017

Nem ül ölbe tett kézzel, csodára várva Vörösné Deák Andrea, a 2009-ben alakult Mosolymanó Egyesület elnöke. Hosszú lenne felsorolni, mi mindent tett 15 társával, akikkel együtt valósítja meg mindazt, ami szebbé, tartalmasabbá teszi az itt élő családok és főként a gyerekek mindennapjait.

Page 1 of 2 >